014/3421-124

Амбуланта Врујци

Бања Врујци налази се између Љига и Мионице, у долини између планине Сувобор и реке Топлице. Налази се на надморској висини од 180 метара. Удаљена је 92 километара од Београда. Кроз бању тече речица Горња Топлица.

Бања Врујци има термалне изворе сумпоровите воде као и лековито блато.Термалне воде у бањи Врујци су калцијумскомагнезијумске са просечном температуром од 27° C.  У терапијске сврхе вода се користи за купање и за пиће.

01
02


Амбуланта Врујци отворена је деведесетих година у оквиру Дома здравља Мионица. У свом саставу има службу опште медицине, у којој  лекар и сестра раде раднима данима током пре поднева.У оквиру зграде налази се и апотека.Тренутно се највише ради на развијању физикалне терапије,а да се кренуло у добром правцу потврђује све већи број корисника.

У служби физикалне медицине и рехабилитације ради један лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације, један физиотерапеут са средњом и два са вишом школом.

Термалне воде у Бањи Врујци имају температуру од 26-28 °C,садрже калијум, магнезијум и селен. Лековито блато, које користимо у служби физикалне медицине и рехабилитације, се меша и загрева до 60°C у специјалним казанима, а потом се, у зависности од обољења пацијента, апликује на оболело место. Блато се ставља на оболели део тела у виду облога на 20 до 45 минута, после чега се испира топлом водом. 

Служба физикалне медицине је опремељена и  компјутеризованим апаратом за тракцију кичме са специјалним столом за екстензију.

Декомпресијска или тракциона терапија се сматра веома учинковитом код лечења цервикалне и лумбалне дископатије (укљештења дискуса), компресивне радикулопатије, ишијаса, редуктибилне сколиозе, болова у доњем делу кичменог стуба и смањена покретљивости доњег дела леђа.

Служба физикалне медицине и рехабилитације у Бањи Врујци у својој понуди има балнеопроцедуре, електротерапију, магнетотерапију, као и хоризонталну и кинезитерапију. Нова тракциона терапија, спада у ванстандардне услуге и препоручује се у комбинацији са осталим терапијским процедурама које ова амбуланта нуди.

Терапијски ефекти бањске лековите воде и лековитог бањског блата, имају посебан благотворан ефекат на пацијенте са реумом, стањима после повреда коштанозглобног система и стањима после повреда  и код људи са повишеним крвним притиском,проблемима са венама,нервним системом, помажу и у лечењу стерилитета.

Тежимо да уз расположиве ресурсе и љубазно особље обезбедимо квалитетно лечење и бригу о пацијенту, како би постигли најповољнији исход по здравље пацијента.

Физикална терапија се ради током целе године, радним данима 07-15ч .Услуге су  уговорене са Републичким фондом здравственог осигурања. План терапија се ради у договору са пацијентом.

Преглед се заказује на телефоне 014-3150 180 и 014-3150 182.

03

Ценовник услуга
Преглед физијатра-први 1000 дин
Контролни преглед 500 дин
Електро-процедуре (појединачно) 200 дин
Тракциона терапија  
Декомпресија кичменог стуба 1000 дин
Подводна масажа
сегментна 200 дин
општа 400 дин
Ручна масажа
сегментна 300 дин
општа (релаксациона) 1200 дин
Пелоид (блато)
Апликација блата по сегменту 100 дин
Апликација блата дуж кичме 200 дин
Апликација блата врат и рамена 200 дин
Апликација блата лумбални сегмент и кукови 200 дин
Апликација блата дуж кичме и кукови 300 дин