014/3421-124

Вести и актуелности

Дом здравља у Мионици добио санитетско возило за хитну помоћ и возило за превоз пацијената на дијализу

29. April 2022.

Мионички Дом здравља добио је санитетско возило за хитну помоћ и возило за превоз пацијената на дијализу. Оба возила су опремљена најсавременијом медицинском опремом, а вредна су 9,2 милиона динара.

Пријему возила присуствовао је државни секретар у Министарству здравља Александар Стефофски и председник општине Мионица Бобан Јанковић, који су између осталог најавили и израду пројекта реконструкције Дома здравља у Мионици.

Захваљујем се Министарству здравља и свима који су последњих година много уложили у развој услуга здравствене заштите. Ово је један изузетан гест који је у складу са потребама наших Мионичана. Да се на време превезу и укаже им се прва помоћ. Ова опрема спасава живот. Изузетна вест за све грађане је и то да ћемо ове године радити на пројекту реконструкције Дома здравља у Мионици. Грађани Мионице моћи ће комплетну здравствену заштиту да обаве овде, у свом месту. А издвојићемо и средства за рехабилитациони центар у Бањи Врујци. Са возилима Министарства здравља бићемо одличан сервис грађана. Захваљујем се државном секретару на посети, ресорном министру, Влади Србији и председнику Александру Вучићу који води политику развоја наше земље у свакој области – рекао је Јанковић.

Државни секретар Стефофски истакао је да је министарство ове године набавило преко 300 амбулатних возила намењених за потребе здравствене заштите на нивоу целе Србије.

  • Данас смо у посети Дому здравља у Мионици. Повод је изузетно леп, ту су два нова возила која су стигла у Дом здравља. Једно возило које ће се користити као хитна помоћ, друго возило за превоз пацијената на дијализу. Значај ових возила је изузетно велики. Санитетско возило је опремљено кисеоником и другом опремом која је неопходна за пружање прве помоћи. Када су пацијенти витално угрожени, фактор времена је јако битан. Да би се што брже и комфорније пацијенти превезли на дијализу у Здравствени центар у Ваљево, ту је и возило за превоз пацијената на дијализу. Сарадња Министарства здравља са локалном самоуправом је изузетна. Као што грађани Мионице знају, након више од 10 година Дом здравља је добио и рендген апарат и стоматолошку столицу. У наредном периоду следи израда пројекта за реконструкцију Дома здравља. Једнака здравствена заштита се мора пружити свим грђанима, како у Мионици тако и у другим местима. Возило за превоз дијализу и возило опремљено за хитна медицинска стања управо то потврђују – рекао је Стефофски.

Дом здравља у Мионици тренутно превози 7 пацијената на дијализу у Ваљево.