014/3421-124

Вести и актуелности

„Медицинско село“ – Доња Топлица

21. март 2017.

Ради повећања доступности здравствене заштите, Дом здравља Мионица је дана 17.03.2017. године организовао „Медицинско село у селу Доња Топлица“.Том приликом мештанима је омогућен преглед и на тај начин им се изашло у сусрет, јер се углавном ради о старијим мештанима, који теже долазе до здравствене установе, јер немају превоз.

Медицинско село реализовао је лекарски тим и служба патронаже у згради месне заједнице Доња Топлица. Пацијенти су имали могућност да изврше преглед срца, плућа, као и да провере висину притиска, шећера, триглицерида и холестерола у крви. Сваком прегледаном пацијенту уручене су прикладне брошуре, како би се подигао ниво здравствене културе сеоског становништва. Посетиоцима је објашњена важност обављања редовних здравствених прегледа и oткривање болести на време.

Ово је један од начина да се повећа доступност здравствене заштиите становништва руралних подручја. Промоција здравља, побошање превентиве и утврђивање болести на време, свакако су основни циљеви организовања оваквих акција. Овакве и сличне активности Дом здравља Мионица ће наставити да реализује, јер се на тај начин обезбеђује одржив систем побољшања квалитета здравствене заштите.