014/3421-124

Вести и актуелности

ПРИМОПРЕДАЈА ДОНАЦИЈЕ

29. August 2016.

26.08.2016 године, у Дому здравља Мионица, одржана је церемонија примопредаје донације за „Пројекат опремања Дома здравља Мионица возилом 4×4 и медиционском опремом“ у износу од 77.918 еура.Церемонији су присуствовали председник општине Мионица Бобан Јанковић, отправник послова Амбасаде Јапана у Републици Србији Масахиро Суга, помоћник министра здравља доц. др Зоран Михаиловић и в.д. директор Дома здравља Мионица др Александра Мишић.

Представници општине и Дома здравља Мионица су заједно са господином Сугом и помоћником министра здравља обишли Дом здравља и донирану медицинску опрему. У оквиру поменутог пројекта Јапанска влада је Дому здравља донирала једно санитетско возило, а једно постојеће возило је комплетно опремљено потребним апаратима како би пацијенти одмах на терену могли бити збринути. Поред овога опремљена је и лабoраторија апаратом за биохемијску анализу,хематолошким апаратом, центрифугом, дестилатором и са 3 стерилизатора, као и гинекологија где се сада налазе хидраулична гинеколошка столица, коплоскоп и микроскоп. Дом здравља сада располаже са савременим ултразвуком који се може користити код прегледа деце, на одељењу интерне медицине и гинекологије, као и за прегледе штитне жлезде и дојке.

Председник општине Бобан Јанковић се овом приликом захвалио влади и народу Јапана на изузетном доприносу унапређењу здравствене заштите на територији општине Мионица и истакао значај који донирана опрема има за локално становништво, пре свега због чињенице да опремање лабораторије и гинекологије савременом медицинском опремом у многоме олакшава рад Дома здравља, обезбеђује квалитетнију дијагностику и скраћује време чекања пацијената, а санитетсака возила омогућују бржи превоз пацијената и долазак до неприступачних локација. Председник општине је уручио захвалницу господину Масахиро Суги и изразио наду да ће се овакав вид сарадње и даље наставити.

Преузето: Званична презентација Општине Мионица