Амбуланта Врујци


Бања Врујци налази се измедју Мионице и Љига у подножју ваздушних бања Дивчибаре и Рајац, а од Београда је удаљена 92 километра.Позната је по лековитој води и блату.

01 02

Амбуланта Врујци отворена је деведесетих година у оквиру Дома здравља Мионица,једно од четири дома здравља Здравственог центра Ваљево.Усвом саставу има службу опште медицине, у којо лекар и сестра раде раднима данима током пре поднева и стоматолошку амбуланту. Уоквиру зграде налази се и апотека.Тренутно се највише ради на развијању физикалне терапије,а да се кренуло у добром правцу потврдјује све већи број корисника.

Упрвој половини 2013. године на згради Амбуланте Врујци извшени су радови на санацији крова (кров је годинама прокишњавао),потом радови на средјивању зидова зграде(глетовање,кречење),средјивање хидроблока(водоводна,канализациона и електро инсталација,изолација подова,измена плочица на поду и зидовима,инсталацијакада за подводну масажу,средјивање пода у приземљу.Тако да је амбуланта у Врујцима почела са радом од јула 2013 године.Од тада су и ове услуге уговорене са Републичким фондом здравственог осигурања и пацијенти их могу користити са овереном здравственом књижицом.

03 04
05 06

У оквиру физикалне терапије се примењује топло блато,подводна масажа,ручна масажа и електро-терапија.Вода и блато имају изражене терапијске ефекте,како код пацијената са реумом и стањима после повреда,тако и код људи са повишеним крвним притиском,проблемима са венама,нервним системом,помажу и у лечењу стерилитета.

Физикална терапија се ради током целе године.Услуге које су уговорене са Републичким фондом здравствено осигурања односе се на становнике опшина Мионица и Љиг.

Терапије се закузују договором са пацијентима,број телефона је 014-3426-094, радно време 07:30-14:30

Ценовник услуга
Преглед физијатра 600 din
Контролни преглед 300 дин
Електро-процедуре (појединачно) 200 дин
Пелоид (блато)
Један сегмент 100 дин
Дуж кичме 200 дин
Врат и рамена 200 дин
Лумбални сегмент и кукови 200 дин
Дуж кичме и кукови 300 дин
Подводна масажа
сегментна 200 дин
општа 300 дин
Ручна масажа
сегментна 300 дин
два и више сегмената 600 дин
општа (релаксациона) 1000 дин
Интраартикуларна ињекција (блокада) 200 дин